Warmtepomp

HOE WERKT HET

Bent u aan het bouwen of verbouwen? Wilt u uw woning graag uitrusten met een verwarmingssysteem dat minder onderhoud vraagt en minder energie verbruikt? Of zoekt u de ideale combinatie van levenskwaliteit en zorg voor het milieu? Kies dan voor een warmtepomp.

Warmtepompen onttrekken calorieën (warmte) aan de buitenlucht, zelfs bij koud weer. Door middel van een compressor zorgen ze voor een efficiënte verwarming van uw flat of woning. Het enige wat warmtepompen nodig hebben om te kunnen werken is elektriciteit: de geproduceerde warmte wordt volledig onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmtepompen beschikken echter over de meest geavanceerde technologieën om de energiefactuur van uw woning zo laag mogelijk te houden.

De meeste verwarmingssystemen zijn van zogenaamde “fossiele brandstoffen” (niet hernieuwbaar), zoals stookolie of gas. Deze energiebronnen zijn trouwens schadelijk voor het milieu. De warmtepomp daarentegen maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Ze garandeert het hele jaar door een comfortabele binnentemperatuur en is duidelijk de meest efficiënte oplossing voor uw verwarmingsbehoeften!

DE SYSTEMEN

Wat zijn de voordelen

Er zijn heel wat vormen van hernieuwbare energie beschikbaar. De bekendste en meest gebruikte is zonne-energie, Maar evengoed kan je de energie benutten die aanwezig is in de bodem en de lucht. Warmtepompen maken daar gebruik van en zijn geschikt om je woning te verwarmen maar ook voor het opwarmen van sanitair water.

ENERGIEZUINIG

Warmtepompen vormen een uitstekend alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of gas. Om te beginnen heeft een warmtepomp een bijzonder laag energieverbruik. In vergelijking met een verwarmingssysteem op stookolie of aardgas bespaar je tot 40% op je energiekosten. Dat komt omdat er alleen elektriciteit nodig is om de compressor aan te drijven die de warmte door drukverhoging op een hoge temperatuur brengt.

INTERESSANTE INVESTERING

Voor driekwart halen warmtepompen energie uit de natuur. Het overige kwart is elektrische energie. Dat zijn cijfers die gezien mogen worden en je energiefactuur drastisch doen dalen. Bovendien is het mogelijk om een beroep te doen op premies van de overheid wanneer je een warmtepomp installeert. Die maken het een extra aantrekkelijke investering waardoor de terugverdientijd aanzienlijk wordt ingekort.

MILIEUVRIENDELIJK

Een warmtepomp is een heel milieuvriendelijke oplossing. Op het gebied van CO2-uitstoot gooit dit toestel hoge ogen. Het stoot tot 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, 40% minder dan een gasketel en 30% minder dan een condensatieketel. Gebruik je hernieuwbare energie om elektriciteit op te wekken door bijvoorbeeld zonnepanelen te gebruiken? Dan kan je je warmtepomp daaraan koppelen en zo de CO2-uitstoot om je woning te verwarmen tot nul reduceren.

GEEN AFVOER NODIG

Een verwarmingsketel op stookolie of gas moet regelmatig onderhouden worden om het rendement optimaal te houden. Een warmtepomp is zeer onderhoudsvriendelijk want je hebt geen schoorsteen of gasaansluiting nodig.
Heb je al vloerverwarming in huis? Dan kan je je warmtepomp daarop aansluiten. Een extra troef waardoor de energie-efficiëntie van je woning er nog meer op vooruit gaat!

BEKIJK ONZE PROJECTEN

Een warmtepomp laten installeren door VM Technics houdt in;

  • Advies op maat
  • Perfecte integratie in de woning
  • Professionele ondersteuning
  • Technische nazorg en onderhoud

Op zoek naar een betrouwbare partner voor je project?